آیلتس چیست؟ [همه چیز از 0 تا 100 آزمون آیلتس]

ضرورت اهمیت ازمون آیلتس:
بطور کلی در سالهای اخیر با توجه به استقبال گسترده افراد در سنین و تحصیلات مختلف برای مهاجرت به کشورهایی از قبیل کانادا، امریکا، استرالیا و…. ضرورت فراگیری و کسب مهارتهای زبانی بیشتر از قبل احساس میشود. در این خصوص آزمون آیلتس که معتبرترین ازمون بین المللی زبان انگلیسی است و در کشور ما نیز برگزار میگردد برای بسیاری از داوطلبین مهاجرت در سالهای اخیر جالب توجه بوده است و سر زبانها افتاده است.
در این مقاله سعی داریم بطور جامع تمامی مطالب و نکات پیرامون این آزمون را توضیح داده و بررسی نماییم.
آیلتس چیست؟
واژه IELTS مخفف ۵ کلمه ی International English Language Testing System به معنای سیستم بین المللی ارزیابی زبان انگلیسی می باشد. آیلتس معتبرترین آزمون بین المللی سنجش زبان انگلیسی است که بصورت مشترک توسط دانشگاه کمبریج، شورای فرهنگی کشور بریتانیا و همچنین سازمان IDP کشور استرالیا برگزار میگردد.
در این آزمون ۴ مهارت گفتار (Speaking)، نوشتار (Writing) ، شنیدار (Listening) و درک مطلب (Reading) داوطلب سنجیده میشود.
زمان برگزاری تقریبی کل آزمون حدود ۳ ساعت می باشد که در ۲ بخش کتبی و شفاهی برگزار میشود.
مراکز برگزاری آیلتس:
خیلی از دوستان در خصوص مراکز برگزاری آیلتس سوال پرسیدن.
با ورود به وب سایت سازمان سنجش بخش امتحانات بین الملی میتونین مراکز مجاز برگزاری این آزمون رو مشاهده کنین و از همونجا وارد وب سایت مراکز برگزار کننده شده و مراحل ثبت نام رو انجام بدین.
تقریبا در بیشتر شهرهای بزرگ مثل تهران، مشهد، اصفهان، شیراز، رشت، ساری، تبریز، کرمان، اهواز و کیش این آزمون برگزار میشود.
هزینه آزمون آیلتس:
در حال حاضر هزینه آزمون 6/000/000 تومان می باشد و این رقم در سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته و احتمال افزایش مجدد آن در سالهای آینده نیز وجود دارد.
چه مدت قبل از آزمون باید ثبت نام کنیم و آیا محدودیت دفعات ثبت نام وجود دارد؟
خیلی از دوستان نگران پر شدن ظرفیت ها هستند و فکر میکنن که چندین ماه قبل آزمون باید رزرو کنند!
گاهی اوقات حتی تا یک هفته یا ۱۰ روز قبل آزمون هم میتوان ثبت نام کرد.
اول مطمین شوید که برای آزمون آماده هستید بعد ثبت نام کنید چون برای تغییر تاریخ آزمون باید هزینه پرداخت کرد!
مثلا در تهران چندین مرکز برگزاری آزمون وجود دارد پس نگران پر شدن آزمون نباشید. حتی میتوانید ادرس مراکز را بررسی کنید که کدام مرکز به شما نزدیکتر است.
هیچ محدودیتی در دفعات ثبت نام وجود ندارد و مثلا در یک ماه شما میتوانید در چندین ازمون آیلتس شرکت کنید.
نمره دهی آزمون آیلتس:
نمره هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ می باشد. در کارنامه IELTS علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بصورت جداگانه نیز درج میگردد. هر دانشگاه یا موسسه ای برای پذیرش متقاضیان خود حداقل نمره ای را مشخص میکند اما در اکثر موارد نمره کلی ۶/۵ در حالتیکه هیچ مهارتی زیر ۶ نباشد قابل قبول می باشد. البته هر دانشگاهی شرایط خود را دارد و بایستی وب سایت دانشگاه در رشته خاص مورد نظر خود را بررسی نمایید.
نتیجه آزمون چندروز بعد اعلام میشه؟
۱۳ روز بعد از آزمون کتبی نتیجه از طرف مرکز آزمون از طریق پیامک به شما اطلاع داده میشود یا میتوانید نتیجه را در وب سایت مرکز مشاهده کنید.
چند مدل آیلتس وجود داره؟
دو نوع آیلتس داریم:
آکادمیک و جنرال
آکادمیک برای اهداف تحصیلی استفاده میشه و جنرال برای اقدام از طریق کار و اقامت در کشوری دیگر.
اختلاف این ۲ ماژول تنها در بخشی از رایتینگ و قسمتی از ریدینیگ می باشد.
شرکت مجدد در آزمون IELTS
هیچ محدودیتی برای شرکت مجدد در آزمون IELTS وجود ندارد. شما هر زمان برای آزمون آمادگی داشته باشید می توانید در آن شرکت کنید. در نظر داشته باشید که قبل از ثبت نام مجدد دانش زبانی خود را بالا برده در غیر اینصورت احتمال اینکه نمره شما در آزمون افزایش یابد بسیار کم است.
آیلتس بدرد چه افرادی میخوره؟
تمامی افرادی که قصد دارند برای مهاجرت کاری به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزیلند مهاجرت نمایند بایستی نمراتی که ادارات مهاجرت کشور مذکور مشخص نموده را کسب نمایند. همچنین برای ادامه تحصیل در کشورهای خارج نیز نیاز به دریافت نمره آیلتس می باشد.
نمره آیلتس چه مدت اعتبار داره؟
۲سال
و بعد ۲سال باید مجدد در آزمون شرکت کنید.
اعتراض به نتیجه آزمون آیلتس
در این بخش تصمیم داریم در خصوص اعتراض به نتیجه آزمون صحبت کنیم که خیلی ها سوال پرسیدن در این خصوص.
بهش میگن درخواست تصحیح مجدد یا Enquiry on Results Request
در صورت عدم رضایت از نتیجه آزمون میتوانید حداکثر تا ۶ هفته بعد از تاریخ آزمون کتبی، درخواست تصحیح مجدد داشته باشید.
یعنی مجددا اسپیکینگ و رایتینگ شما را یه اگزمینر دیگر تصحیح میکند و حتی پاسخنامه ۲ مهارت لیسنینگ و ریدینگ را!
فرم اعتراض به نتایج آزمون (فرم EOR) از سایت مرکز آزمون قابل دانلود است و یا میتونید از طریق تماس با مرکز برگزار کننده در خصوص نحوه انجام اعتراض و مدارک لازم سوال بپرسید.
هزینه درخواست تصحیح مجدد در حال حاضر 2/600/000 تومان می باشد که هنگام ثبت درخواست بایستی مبلغ را پرداخت نمایید.
پس از تصحیح مجدد درصورت وارد بودن اعتراض و وجود خطا در نمره دهی که منجر به افزایش نمره شما در هر بخشی شود، کل وجه پرداختی بابت اعتراض به داوطلب مسترد میشود و برای شما کارنامه جدید صادر خواهد شد. اگر هم نمره ی هیچ بخشی از آزمون شما تغییری نکند مبلغ پرداخت شده بابت اعتراض بازگشت داده نمی شود.
برای ما ایرانی ها بررسی اعتراض ها توسط سازمان IDP استرالیا انجام میشود و اعلام نتیجه با توجه به درخواست اعتراض داوطلب بر روی بخش های آزمون ممکن است بین ۱ الی ۳ هفته از ثبت درخواست تصحیح مجدد به طول انجامد.
“IELTS For UKVI” چیست؟
به زبانی ساده این آزمون همان آزمون آیلتس میباشد فقط با یک تفاوت اصلی: این آزمون حتما باید در مرکزی داده شود که مورد تایید اداره مهاجرت انگلستان میباشد. البته شکل کارنامه هم تغییراتی جزیی خواهد داشت ولی نوع سئوالات IELTS For UKVI و محتوا تفاوتی با آزمون آیلتس معمولی ندارد.
در حال حاضر در ایران تنها مرکز آزمون مورد تایید اداره مهاجرت انگلستان مرکز ایرسافام میباشد.
استرس در جلسه آزمون
مثل تمامی آزمونها که بخاطر ماهیت ناشناخته بودن آنچه که در جلسه آزمون با آن مواجه میشویم آزمون آیلتس هم میتواند برای خیلی ها استرس آور باشد. با توجه به اینکه نتیجه این آزمون میتواند در سرنوشت ادامه تحصیل و مهاجرت ما به خارج از کشور سرنوشت ساز باشد پس اهمیت این آزمون بالا است.
یکی دیگر از علت هایی که شاید در چند سال اخیر موجب افزایش استرس داوطلبین شده است بحث افزایش هزینه این آزمون بوده که این موضوع در بوجود آمدن استرس جلسه آزمون بی تاثیر نیست.
برای جلوگیری از استرس آزمون توصیه میکنیم حداقل ۲ ماه قبل آزمون تست های استاندارد را انجام دهید و با تمامی جزئیات و ریزه کاری های مهارت ها اشنا شوید تا در جلسه آزمون چیزی از فرمت آزمون برای شما ناشناخته نباشد. انجام چندین تست کامل در هفته قبل از آزمون نیز میتواند خیلی موثرباشد که بتوانیم مدیریت زمان آزمون را در دست بگیریم.
کتابهای کمبریج آیلتس که حاوی تست های استاندارد آزمون بوده را به داوطلبین توصیه میکنیم که آخرین شماره چاپ شده آن کتاب ۱۵ است. برای دانلود رایگان سری کتابهای کمبریج به قسمت منابع سایت مراجعه کنید و به آسانی تمامی این مجموعه کتابها را با لینک مستقیم دانلود نمایید.
سطحبندی نمرات آزمون آیلتس از ۰ تا ۹
نمره ۰- هیچ اطلاعات قابل ارزیابی ندارد.
نمره ۱- در اصل هیچ توانایی برای استفاده از زبان بیش از چند کلمه ندارد.
نمره ۲ – امکان ارتباط واقعی وجود ندارد مگر برای اطلاعات بسیار ابتدایی با استفاده از تک واژه ها یا قالبهای کوتاه در موقعیتهای آشنا و برای برطرف کردن نیازهای ابتدایی و فوری. مشکلات زیادی در فهم انگلیسی گفتاری و نوشتاری دارد.
نمره ۳ – فقط میتواند مفهوم کلی را در موقعیتهای خیلی آشنا درک و منتقل کند. توقفهای مکرر در هنگام ارتباط مشاهده میشود.
نمره ۴ – قابلیتهای ابتدایی محدود میشود به موقعیتهای آشنا. مشکلات مکرر در فهم و بیان منظور وجود دارد. توانایی استفاده از زبان پیچیده را ندارد.
نمره ۵ – دارای مهارت نسبی زبان با قابلیت درک عمومی معنا در بیشتر موقعیتها میباشد، گرچه احتمال اشتباهات بسیار وجود دارد. باید توانایی ایجاد ارتباطات اولیه را در حوزهٴ تخصصی خود داشته باشد.
نمره ۶- علیرغم بعضی بیدقتیها، عدم تناسبها، و نافهمیها، در کل دارای مهارت مؤثر زبانی است. قادر به استفاده و فهم زبان نسبتاً پیچیده به ویژه در موقعیتهای آشنا میباشد.
نمره ۷ – مهارت کاملاً کاربردی زبان را داراست، گرچه با اشتباهات هر از گاهی در دقت، تناسب، و درک زبان همراه است. در کل توانایی آن را دارد که از پس زبان پیچیده برآید و استدلالهای جزئی نگر را درک کند.
نمره ۸ – مهارت کاملاً کاربردی زبان را داراست و تنها هر از گاهی اشتباهاتی از نظر دقت و تناسب کاربرد مرتکب میشود. ممکن است در موقعیتهای نا آشنا فهم کامل زبان صورت نگیرد. از پس مباحثات پیچیده و مشروح به خوبی برمیآید.
نمره ۹ – مهارت کاملاً کاربردی زبان را داراست: دقیق، صحیح و روان همراه با فهم کامل.
The IELTS band score scale:
9 Expert user
8 Very good user
7 Good user
6 Competent user
5 Modest user
4 Limited user
3 Extremely limited user
2 Intermittent user
1 None user
0 Did not attempt the test
اسپیکینگ آیلتس چطوریه؟
مهارت اسپیکینگ آیلتس جدا از ۳ مهارت دیگر برگزار میشود و تایم کل آن ۱۱ الی۱۴ دقیقه است که در ۳ بخش انجام شده و در آن ممتحن با یک متقاضی مصاحبه می کند. لازم به ذکر است که مهارت اسپیکینگ در دو نوع آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک شبیه به هم هست و تفاوتی باهم ندارند.
پارت ۱ اسپیکینگ (Personal Question):
در این بخش بیشتر سوالات شخصی است و مربوط به شخص شما میشود. بعنوان مثال: در خصوص خانواده، محل زندگی، تحصیلات، شغل، علایق، سرگرمی ها و … از شما سوال میشود.
تایم این بخش ۴ الی ۵ دقیقه است و حداکثر تعداد سوالات ۱۱ تا می باشد.
توجه داشته باشید که این بخش از اسپیکینگ به بحث منجر نمیشود.
در این بخش هم گاهی سوالات غیرشخصی و عمومی پرسیده میشود که در آنها نظر شخصی شما پرسیده میشود مثلا:
به نظر شما یک شهر ایده آل برای زندگی دارای چه خصوصیاتی می باشد؟
پارت 2 اسپیکینگ (Cue Card):
تایم این بخش ۳ الی۴ دقیقه است و در این بخش یک دقیقه فرصت دارید تا راجع به موضوع و سوالات روی یک کارت فکر کنید و برای خودتون نُت بردارید
و بعد به مدت ۱ تا ۲ دقیقه در ارتباط با ان موضوع و سوالاتش صحبت کنید. ابتدا سعی کنید به موضوع بپردازید و بعد اگر فرصت داشتید در خصوص حواشی مرتبط با آن هم صحبت کنید.
در آخر پارت ۲، با یکی دو سوال پایانی کوتاه، ممتحن موضوع را تمام میکند و وارد پارت ۳ میشود.
پارت 3 اسپیکینگ (Global Question):
تایم این بخش ۴ الی ۵ دقیقه است و حداکثر تعداد سوالات ۶ تا می باشد.
سوالات این بخش عمدتا پیرامون موضوع و سوالات پارت ۲ است و معمولا بر خلاف سوالات پارت ۱ که عموما توصیفی هستند این سوالات بحثانگیز می باشند.
توجه داشته باشید که ممتحن با توجه به پاسخ های شما سوالاتش را تنظیم میکند.
نمره اسپیکینگ از ۱ تا ۹ بصورت نمره تمام یا نیم نمره داده میشود.
تعدادی نمونه سوال از هر ۳ پارت اسپیکینگ آیلتس را باهم بررسی می کنیم:
پارت۱:
➖How often do you see your neighbors?
➖Do you think you are a good neighbor?
➖Has a neighbor ever helped you?
پارت۲:
Describe a very difficult task that you succeeded in doing as part of your work or studies.
You should say:
What task you did
Why this task was very difficult
How you worked on this task
and explain how you felt when you had successfully completed this task.
همانطور که گفتیم ۱ دقیقه به شما فرصت داده میشود تا نُت تهیه کنید و سپس ۱ تا ۲ دقیقه صحبت کنید.
توجه کنید که پارت۲ مثل پارت ۱ سوال و جواب دو طرفه نیست یعنی در این بخش فقط شما صحبت میکنید.
توصیه میشود آنقدر صحبت کنید تا اگزمینر شما را استاپ کند یعنی به ۲ دقیقه برسید.
پارت۳:
همانطور که توضیح دادیم سوالات پارت۳ مرتبط با تاپیک پارت۲ هست.
➖What are the most difficult jobs that people do?
➖Why do you think some people choose to do difficult jobs?
➖Do you agree or disagree that all jobs are difficult sometimes?
اینها تنها چند نمونه از سوالات هر ۳ پارت بود.
همانطور که گفتیم حداکثر حدود ۱۱ سوال در پارت ۱ بطور استاندارد باید از شما پرسیده شود و ۶ سوال در پارت ۳. اما عده ای از زبان آموزان که در آزمون اصلی شرکت کرده اند بر این باور هستند که تایم اسپیکینگ اصلا به ۱۱ دقیقه نرسیده است و کوتاهتر بوده و در پارتهای ۱ و ۳ ان تعداد سوالی که گفتیم باید پرسیده شود را از آنها نپرسیده اند.
که این میتواند به دو علت باشد:
۱-شلوغی سنتر در آن روز و تعداد بالا متقاضیان
۲- ممکن است اگزمینر متوجه شده باشد که سطح متقاضی در چه حدی است و از نظر او دیگر نیازی نبوده باشد که با سوالات بیشتری داوطلب را به چالش بکشد. پس اگر دیدید روز مصاحبه، نفر قبلی شما خیلی سریع از اتاق مصاحبه بیرون امد متعجب نشید!
دوستان دقت داشته باشید حتی اگر برای سوالی که از شما پرسیده میشود پاسخی نداشتید هرگز سکوت نکنید و هرطور شده با عبارات و اصطلاحاتی که بلدید شروع کنید به صحبت تا ذهن شما آماده شودبرای ادامه پاسخ در خصوص آن سوال.
دنبال ایده های خاص و عجیب نباشید چون ممکن است احتمال خطای زبانی شما را بالا ببرد.
از جملات کلیشه ای پرهیز کنید چون اصلا به نفع شما نخواهد بود. دقت داشته باشید پاسخ کوتاه چیزی نیست که مدنظر آیلتس باشد پس نمره ای را برای شما به ارمغان نمیاورد.
مثلا در پاسخ به سوالی اگر فقط بگویید yes و یا no و یا it depends، این خیلی اشتباه است و نمره شما را کاهش میدهد.
:لیسنینگ آیلتس
روز آزمون کتبی اولین بخش آزمون که با آن مواجه میشویم لیسنینگ است که تقریبا حوالی ساعت ۹ صبح شروع میشود. لیسنینگ آزمون جنرال و آکادمیک تفاوتی با هم ندارند و نوع سوالات و درجه سختی و نحوه محاسبه نمره در هر دو آزمون یکسان است.
۴۰ دقیقه زمان کل بخش لیسنینگ آیلتس است که تشکیل شده از ۳۰ دقیقه اول که رکوردینگ پخش میشود و در انتها ۱۰ دقیقه زمان داده میشود برای انتقال پاسخها از دفترچه سوال به پاسخنامه.
سوالات نمره منفی ندارند و توصیه میشود که هیچ سوالی را بی جواب نگذارید. پاسخنامه لیسنینگ پشت پاسخنامه ریدینگ است. حداقل نمره لیسنینگ صفر و نمره کامل آن ۹ می باشد.
پارت ۱: سوالات ۱ تا ۱۰:
که مکالمه بین ۲ نفر است و این بخش ساده ترین پارت لیسنینگ بوده و توصیه میشود تا جای ممکن تمام تلاشتان این باشد که هر ۱۰ تا تست این بخش را درست پاسخ دهید.
پارت ۲: سوالات ۱۱ تا ۲۰:
فقط یه نفر صحبت میکند البته در ابتدا ممکن است با صحبت یه presenter اغاز شده اما در ادامه فقط یک نفر صحبت را ادامه میدهد.
پارت ۳: سوالات ۲۱ تا ۳۰:
مثل پارت ۱ یه مکالمه است که بین ۲ یا ۳ نفر انجام میشود.
گوینده ها همیشه یه نفر زن و یه نفر مرد هستند و اگر نفر سومی وجود داشته باشد ممکن است حضور آن نفر سوم را متوجه نشویم.
در پارت ۳ محیط آکادمیک است (مثلا مکالمه بین استاد و دانشجو) و بیشتر صحبت را دانشجو انجام میدهد.
معمولا زن دوم یا مرد دوم موجود در مکالمه با همجنس خودش یا موافق است و یا نظری ندارد چون در غیر اینصورت مکالمه میتواند گیج کننده شود.
پارت ۴: سوالات ۳۱ تا ۴۰:
در پارت ۴ مثل پارت ۲ یه نفر صحبت میکند و در اصل یه سخنران (lecturer) درباره یه موضوع اکادمیک یه سخنرانی طولانی را انجام میدهد.
به اشتباه تصور میشود که سرعت صحبت در پارت ۴ بالاست اما توجه داشته باشید که یک سخنران هیچوقت سریع صحبت نمیکند و حتی سرعت صحبت در پارت ۱ لیسنینگ از پارت ۴ بیشتر است.
در ادامه صحبت های بالا در خصوص مهارت لیسنینگ اشاره به چند نکته ضروری است:
توجه کنید که رکوردینگ یا همون صدای ضبط شده فقط یکبار پخش میشود و دفعه دومی وجود ندارد پس ذهنتان را متمرکز کنید تا تستی را از دست ندهید و اگر از دست دادید دیگر به آن فکر نکنید زیرا آزمون رو به جلو است و اگه به سوالات قبلی فکر کنید تستهای بعدی را هم از دست میدهید و این یعنی فاجعه!
مثلا اگه متقاضی نمره ۷ نیاز دارد با حداقل ۳۰ تست صحیح این نمره را میگیرد و همینطور اگر ۸ نیاز داشته باشد حداقل ۳۵ تست صحیح را باید جواب دهد. پس میبینید که این طبیعی است که تعدادی پاسخ غلط در جوابهایمان داشته باشیم. حتی با یه غلط هم میتوان ۹ شد یعنی با ۳۹ تست صحیح میتوان نمره کامل را در این مهارت کسب کرد..
از پارت ۲ به پارت ۳ تفاوت سطح زبانی مکالماتی که پخش میشود کاملا حس میشود و طبق آمار، چالش برانگیزترین پارت لیسنینگ بخش ۳ هست.
ریدینگ آیلتس چجوریه؟
ریدینگ آیلتس دومین مهارتی هست که در جلسه آزمون کتبی با ان مواجه میشویم و تایم این بخش از آزمون ۱ ساعت و تعداد سوالات ۴۰ تا می باشد.
۲نوع ریدینگ داریم:
۱- ریدینگ آکادمیک
۲- ریدینگ جنرال
ریدینگ آکادمیک از ۳ متن طولانی تشکیل شده که هر متن مقاله ای به طول ۶۵۰ تا ۱۰۰۰ کلمه است. معمولا دو متن اول هرکدام ۱۳ سوال و متن اخر ۱۴ سوال دارد. طبق استاندارد آزمون سهم هر متن از تایم کل ریدینگ۲۰ دقیقه است. تست ها نمره منفی ندارند و به ازای هر تعداد تست صحیح که پاسخ بدهیم نمره مرتبط با ان مشخص میشود.
ریدینگ جنرال تشکیل شده از ۳ سکشن:
سکشن ۱ شامل ۱۴ سوال (سوالات ۱ تا ۱۴) که متشکل از ۲ متن کوتاه است
سکشن ۲ شامل ۱۳ سوال (سوالات ۱۵ تا ۲۷) که ان هم مجددا تشکیل شده از ۲ متن کوتاه
و در انتها سکشن ۳ شامل ۱۳ سوال (سوالات ۲۸ تا ۴۰) که یه متن طولانی مانند متون ریدینگ آکادمیک است.
تست ها ضریب ندارند و فرقی نمیکند که کدام سوالها را درست پاسخ دهیم. مثلا برای نمره ۶ آکادمیک ما به ۲۳ تست صحیح نیاز داریم همینطور برای نمره ۷ آکادمیک به ۳۰ تا و فرقی نمیکند که سوالات چند تا چند درست جواب داده شوند، ارزش همه تست ها برابر است. دقت کنید که برای یه نمره خاص در آزمون جنرال در مقایسه با آیلتس آکادمیک تعداد تست صحیح بیشتری باید پاسخ داده شود مثالا برای نمره ۶ جنرال باید ۳۰ تست صحیح و برای نمره ۷ جنرال ۳۴ تست صحیح پاسخ داده شود که این اعداد برای آزمون اکادمیک ۲۳ و ۳۰ می باشد.
♦️متن ها در ریدینگ آکادمیک مقالاتی هستند واقعی که از مجلات، ژورنالها، کتابها و روزنامه های انگلیسی زبان انتخاب شده اند.
دقت داشته باشید که پاسخ دادن به این متن های طولانی نیاز به دانش تخصصی در زمینه ای خاص ندارد یعنی مثلا نیازی نیست که شما حتما روانشناس یا مهندس در رشته ای خاص باشید که بتوانید
به ان متن آکادمیک پاسخ دهید.
این متن ها برای مخاطب تحصیل کرده و در عین حال شخص غیر متخصص نوشته شده است که این متون به ما اطلاعاتی درباره یک موضوع مشخص میدهد و محتوا ممکن است روایتی، توصیفی و یا بحث و تحلیلی باشد.
در ریدینگ جنرال موضوعات بخش اول مرتبط با مسائل زندگی روزمره در یک کشور انگلیسی زبان است.
بخش دوم ریدینگ جنرال پیرامون موضوعات شغلی مثل درخواست شغل، شرایط کاری، پرسنل شرکت و …. می باشد.
هر سوال یک نمره دارد و بایستی پاسخ را بصورت صحیح در زمان مقرر آزمون در پاسخنامه وارد کنید چون تایم اضافی برای انتقال پاسخها به پاسخنامه داده نمیشود (بر خلاف مهارت لیسنینگ).
بطور کلی با دو نوع سوال در ریدینگ آیلتس مواجه میشیم:
دسته اول سوالاتی که توانایی داوطلب برای یه درک کلی از متن را مورد بررسی قرار میدهد.
و دسته دوم سوالاتی که توانایی شما را در پیدا کردن اطلاعاتی خاص بررسی میکند.
مساله خیلی مهم در ریدینگ بحث مدیریت زمان هست.
دقت کنید که باید حتما به انتهای سوالات برسید یعنی اگر روی بعضی سوالات بیش از حد وقت بذارید ممکن است به سوالاتی که شاید اسانتر باشند نرسید! پس مراقب باشید چون امتیاز کلیه سوالات برابر است.
انواع سوال:
TRUE/FALSE/NOT GIVEN
YES/NO/NOT GIVEN
Multiple choice
Matching information
Matching headings
Matching features
Matching sentence endings
Sentence completion
Summary completion
Note completion
Table completion
Flow-chart completion
Diagram label completion
Short answer questions
نحوه محاسبه نمره ریدینگ و لیسنینگ آیلتس:
هر تست فارغ از درجه آسانی آن ( facility score) دارای ۱ امتیاز می باشد و برای کسب نمرات مختلف بایستی به تعداد مشخصی از سوالات بطور صحیح پاسخ داده شود که این تعداد پاسخ برای آزمونهای جنرال و آکادمیک و از آزمونی به آزمونی دیگر بر اساس درجه آسانی ميانگين سوالات آن آزمون متفاوت خواهد بود.
شخصی که برگه های لیسنینگ و ریدینگ را تصحیح میکند مارکر نام دارد (marker). مارکر ها فقط تعداد پاسخ های صحیح و غلط را به سیستم میدهند و نمره داوطلب توسط سیستم محاسبه میشود.
سایت های رسمی آیلتس تعداد تست صحیح برای کسب نمرات نیم نمره ای را اعلام نمی کنند مثلا ۶/۵ ، ۷/۵ و یا ۸/۵ و فقط تعداد پاسخ صحیح لازم برای نمرات رُند اعلام میشود.
بعضی از داوطلبین سوال پرسیدند در خصوص جدولی که در انتهای کتابهای کمبریج در زیر کلیدواژه لیسنینگ و ریدینگ قرار داده شده است.
اگر دقت کنید در این جداول ۴۰ تست لیسنینگ و ریدینگ به سه قسمت تقسیم شده است و زیر هر قسمت یه سری توضیحاتی اورده شده که در خصوص این است که شخصی که ان تعداد پاسخ را صحیح جواب داده باشد چه ویژگی دارد و در چه سطحی از نظر زبانی است.
در این جداول اینگونه دسته بندی هایی مشاهده میشود:
Listening کتابهای ۱۳, ۱۴ و ۱۵
0-16 17-25 26-40
0-17 18-26 27-40
0-17 18-27 28-40
0-18 19-27 28-40
Reading Academic کتابهای ۱۳, ۱۴ و ۱۵
0-15 16-23 24-40
0-15 16-24 25-40
0-15 16-25 26-40
0-16 17-24 25-40
0-16 17-25 26-40
0-17 18-26 27-40
0-18 19-27 28-40
توضیح دادیم که تعداد پاسخ صحیح برای کسب یه نمره مشخص، از یه آزمون به آزمونی دیگر بر اساس درجه سهولت متوسط سوالات ان آزمون متفاوت است.
که تفاوت در اعداد این جدوال بیانگر همین موضوع است.
رایتینگ آیلتس:
آخرین مهارت روز آزمون کتبی رایتینگ است.
یعنی آزمون آیلتس با مهارت رایتینگ به پایان میرسه. تایم این مهارت ۱ ساعته و در این مدت شما باید به ۲عدد رایتینگ پاسخ بدین.
۲ سوال به شما داده میشود به همراه ۲ پاسخنامه و بعد از یک ساعت برگه ها را از شما تحویل میگیرند. البته اگر نیاز به برگه اضافه داشته باشین مشکلی نیست به شما داده میشود.
رایتینگ تسک۲:
یا essay که به فارسی به آن انشاء میگوییم.
از شما خواسته میشود که درباره یه موضوع خاص یه انشاء با حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسید. اما محدودیتی برای حداکثر کلماتی که مینویسیم از نظر آیلتس وجود ندارد. توصیه میشود حدود ۲۷۰ کلمه نوشته شود البته اساتید و افرادی که حرفه ای هستند ممکن است بالای ۳۰۰ کلمه بتوانند بنویسند.
از نظر آیلتس زمانی که باید برای این بخش اختصاص دهیم ۴۰ دقیقه است. رایتینگ تسک 2 برای آزمون جنرال و آکادمیک یکسان است و از لحاظ ساختار و نمره دهی تفاوتی باهم ندارند تنها با این تفاوت که تاپیک رایتینگ های تسک2 آکادمیک کمی رسمی تر است.
رایتینگ تسک۱:
این رایتینگ بایستی در حداقل ۱۵۰ کلمه و در زمان ۲۰ دقیقه نوشته شود.
در این بخش بستگی دارد که آزمون شما آکادمیک است یا جنرال.
دوستانی که آزمون آکادمیک شرکت میکنند رایتینگ تسک۱ برای انها یه گزارش هست مثلا گزارش یک گراف یا یک جدول اما برای دوستانی که آزمون آیلتس جنرال ثبت نام میکنند این رایتینگ یک نامه ۱۵۰ کلمه ای است.

در ادامه صحبت های بالا یه سوال همیشه ذهن داوطلبین را مشغول میکند و آن سوال این است که رایتینگ آیلتس را با کدام تسک شروع کنیم؟
ما هیچ محدودیتی از نظر آیلتس نداریم که اول تسک ۱ را بنویسیم یا تسک ۲.
۲ سوال به ما میدهند با ۲ پاسخنامه و ۶۰ دقیقه بعد برگه ها را جمع میکنند.
توصیه ما این هست که اول رایتینگ تسک۲ را شروع کنیم به این دلیل که امتیاز آن ۲ برابر امتیاز رایتینگ تسک۱ است و سر ۴۰ دقیقه هم آن را به اتمام برسانیم و برویم سراغ رایتینگ تسک۱. اگر اول تسک۱ را شروع کنیم و نتوانیم سر ۲۰ دقیقه آن را تمام کنیم در نتیجه وارد ۴۰ دقیقه تسک۲ شده و چه اتفاقی خواهد افتاد؟ مجبور میشویم تسک۲ را در کمتر از ۴۰ دقیقه نوشته، مثلا در ۳۰ دقیقه یا ۳۵ دقیقه و این در حالی هست که گاهی داوطلبین سر ۴۰ دقیقه نیز نمیتوانند رایتینگ تسک۲ را تمام کنند و در انتها هم مرور و بازبینی داشته باشند، حالا چه برسد که بخشی از زمان را هم بخواهند صرف رایتینگ تسک۱ آیلتس کنند!
خیلی دقت کنید که در رایتینگ تسک ۲ اگر پاراگراف اخر یعنی conclusion (پاراگراف نتیجه گیری) را نرسید بنویسید یا ناقص بماند، نمره شما به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد.
مثال رایتینگ تسک۲:
Some people say that the main environmental problem of our time is the loss of particular species of plants and animals. Others say that there are more important environmental problems.
Discuss both these views and give your own opinion.
مثال رایتینگ تسک۱ آکادمیک:
The chart below shows the value of one country’s export in various categories during 2015 and 2016. The table shows the percentage change in each category of exports in 2016 compared with 2015.
Summarise the information by selecting and reporting the main features, and make comparisons where relevant.
مثال رایتینگ تسک۱ جنرال:
You work for an international company, and would like to spend six months working in its head office in another country.
Write a letter to your manager. In your letter
⚫️ explain why you want to work in the company’s head office for six months
⚫️Say how your work could be done while you are away
⚫️ask for his/her help in arranging it
نحوه محاسبه نمره اسپیکینگ آیلتس:
اسپیکینگ آیلتس از این ۴ ناحیه نمره میگیرد:
1- Fluency and Coherence
روانی و انسجام در صحبت
2- Grammatical Range and Accuracy
گرامر صحیح و متنوع
3- Lexical Resource
دامنه لغات و تنوع آن
4- Pronunciation
تلفظ
هر یک از این ۴ آیتم ۲۵% نمره اسپیکینگ را تشکیل میدهند یعنی سهمی مساوی در نمره اسپیکینگ دارند.
کسی که در بخش اسپیکینگ شرکت نکند نمره صفر میگیرد اما کسی که شرکت کند و حرف نزند نمره ۱ از ۹ به او تعلق میگیرد. هر ایتم داخلی گرد میشود و نمره ای بین صفر تا ۹ به آن تعلق میگیرد
توجه کنید که بر خلاف نمره اورال که نیم نمره ای هم میتواند باشد اما این ایتم های داخلی که در بالا اشاره شد فقط عدد رند هستند.
بایستی هر ۴ ایتم همان نمره ای شود که میخواهیم اگر یک ایتم ۱ نمره کمتر شود، نیم نمره از ان اسکیل کم میشود.
بعنوان مثال:
6, 6, 6, 7
نمره کل اسپیکینگ این شخص 6 است.
7, 7, 7, 6
نمرهای کل اسپیکینگ شخص 6.5 است.
نحوه محاسبه نمره رایتینگ آیلتس:
رایتینگ آیلتس از این ۴ ناحیه نمره میگیرد:
1- Cohesion and Coherence
پیوستگی و انسجام
2- Grammatical Range and Accuracy
گرامر صحیح و متنوع
3- Lexical Resource
دامنه لغات و تنوع آن
4- Task Achievement/Task Response
پوشش کامل تمام بخش های سوال
هر یک از این ۴ آیتم ۲۵% نمره رایتینگ را تشکیل میدهند یعنی سهمی مساوی در نمره رایتینگ دارند.
در رایتینگ و اسپیکینگ آیلتس به این ۴ آیتم نمره ای از صفر تا ۹ تعلق میگیرد.
توجه کنید که بر خلاف نمره اورال رایتینگ و اسپیکینگ که نیم نمره ای هم میشود (مثلا نمره رایتینگ و اسپیکینگ میتواند ۶/۵ ، ۷/۵ و یا ۸/۵ باشد) اما این ۴ ایتم فقط عدد رند هستند یعنی مثلا نمره گرامر یا واژگان شما در اسپیکینگ یا رایتینگ شما یا ۶ میشود یا ۷ و نمی تواند ۶/۵ باشد.
همانطور که توضیح داده شد گرامر ۲۵٪ نمره رایتینگ و اسپیکینگ را تشکیل میدهد و بسیاری از داوطلبین در هنگام انجام تست تعیین سطح مشخص میشود که برخی از ساختارها و گرامرها را بعلت اینکه مدتی از زبان دور بوده اند فراموش کرده اند. به این جهت برای راحتی متقاضیان توصیه میشود مطالب پکیج رایگان گرامری را مطالعه نمایید.
چند نکته در خصوص نمره دهی اسپیکینگ و رایتینگ را باهم بررسی میکنیم:
۴ ناحیه ای که اسپیکینگ و رایتینگ بر ان اساس نمره دهی میشود را در بالا بررسی کردیم و گفتیم که سهم مساوی دارند و هیچ کدام امتیاز بیشتری نسبت به دیگری ندارند.
باید بدانیم که برای نمره ای که نیاز داریم بایستی هر ۴ آیتم همان نمره باشند و اگر حتی یکی از ۴ آیتم یه نمره کمتر از نمره ای که نیاز داریم باشد در نتیجه نمره ان مهارت (اسپیکینگ یا رایتینگ) نیم نمره از عدد بزرگتر کمتر خواهد شد.
بعنوان مثال اگر نمره ۴ آیتم بصورت زیر باشد:
GRA=7 LR=7 TA=7 CC=6 در نتیجه نمره رایتینگ این شخص در این حالت میشود ۶/۵.
مجموع ۴ عدد بالا تقسیم بر ۴ مساوی ۶/۷۵ است که به پایین گرد شده و نمره این شخص ۶/۵ میشود.
و یا مثلا در این حالت:
GRA=6 LR=6 F&C=6 PR=7
مجموع ۴ عدد میشود ۶/۲۵ که به پایین گرد شده و نمره اسپیکینگ شخص ۶ است.
برای کسب نمره ۷ چقدر لغت باید بلد باشم؟
از آنجایی که بسیاری از متقاضیان تمایل به کسب نمره 7 دارند یه سوال خیلی رایج آنها در بخش اسپیکینگ این است که چه تعداد لغت باید بلد باشیم تا در بخش واژگان نمره ۷ بگیریم؟
در واقع نمیتوان به این سوال جواب داد چون کاملا به نوع لغاتی که شما استفاده میکنید و چگونگی کاربرد انها بستگی دارد.
استفاده از Idiomatic Language یا همان “عبارات اصطلاحی” یکی از جنبه های سیستم نمره دهی آیلتس در اسپیکینگ است. یه موضوع دیگر استفاده از کلمات تاپیکی است. یعنی اینکه شما کلمات خوبی که درمورد یک موضوع خاص باشد را بلد باشید. مثلا کلمات سطح بالا در تاپیک cities یا education. (لازم به ذکر است که در بخش لغات آیلتسی سایت بست آیلتس کلمات بسیار تاثیرگذاری برای یادگیری قرار داده شده است که میتوانید از انها استفاده کنید).
چرا خیلی از داوطلبین برای گرفتن نمره ۶ و یا ۶ به بالا مشکل دارند؟ آیا سوالات خیلی سخت هستند؟ آیا ایرادات گرامری زیادی دارند؟ آیا شناخت کافی نسبت به موضوعات آزمون ندارند؟
در واقع داوطلبین ممکن است ندانند که اسپیکینگ آیلتس چگونه نمره دهی میشود. اگزمینرها به دنبال جنبه های خاصی از اسپیکینگ شما هستند و همانطور که میدانیم اسپیکینگ آیلتس بصورت سوال و جواب است که اگزمینرها بدنبال جواب های واقعی سوالات نیستند و چیزی که در آزمون آیلتس برای انها مهم است محتوای پاسخ شماست نه خود پاسخ! پس فقط به قابلیت های زبانی شما نمره داده میشود.
اگر میخواهید نمره بالایی در اسپیکینگ آیلتس بگیرید ضروری است که مثل نیتیو ها زبان انگلیسی را استفاده کنید.
حتی برای بیان ساده ترین ایده ها هم لغات و عبارات زیادی در گفتار بکار میبریم و در استفاده از لغات صرفه جویی نمیکنیم.
پس:
پاسخ کامل بدهید (از پاسخ خیلی کوتاه پرهیز کنید) و از صورت سوال کپی نکنید.
در اسپیکینگ آیلتس عبارات اصطلاحی (Idiomatic Expressions) بخش عمده ی نمره ناحیه واژگان را تشکیل میدهد.
(پیشنهاد میشود برای بالا بردن دایره لغات و یادگیری کالوکیشن ها پکیج رایگان کالوکیشن را حتما مطالعه نمایید. کلمات و عبارات فوق العاده ای به همراه ترجمه آنها در این بخش قرار گرفته است که میتوانید مطالعه کنید).
همچنین کتاب 504 لغت ضروری یا همان Absolutely Essential Words 504 از انتشارات بارونز کتاب معروفی است برای بالا بردن سطح لغات شما که مطالعه آن به تمامی متقاضیان آزمونهای بین المللی از قبیل آیلتس، تافل و … توصیه میگردد. این کتاب شامل ۴۲ درس است که در هر درس به معرفی ۱۲ کلمه جدید پرداخته میشود. در بخش پکیج آموزشی ۵۰۴ لغت میتوان هر لغت را با تلفظ و مثال برای هر معنای آن یاد گرفت.
نمره واژگان شما به نوع و نحوه ی استفاده از لغات بستگی دارد که شامل موارد زیر میگردد:
توانایی استفاده از لغات کمتر رایج
استفاده از زبان اصطلاحی
پارافریز کردن
توانایی صحبت در خصوص موضوعات کمتر رایج
در زبان انگلیسی Idiom چیست؟
گروهی از لغات هستند با معانی خاص و متفاوت از معنای واقعی جداگانه انها.
با مطالعه idiom ها دامنه لغات شما بالا میرود و گفتار شما طبیعی تر به نظر خواهد رسید.
یکی از ویژگی های مهم گفتار نیتیو ها استفاده انها از idiom ها می باشد پس برای بالا بردن شانس خود برای گرفتن نمره ۶/۵ و یا بالاتر در اسپیکینگ، استفاده از اصطلاحات عبارتی شدیدا توصیه میشود.
با چه لهجه هایی ممکن است در لیسنینگ مواجه شویم؟
در آزمون آیلتس بخش لیسنینگ لهجه های مختلفی از افراد نیتیو کشورهای انگلیسی زبان را خواهید شنید. بعنوان مثال لهجه های بریتیش، امریکن، کانادایی، استرالیایی و یا نیوزیلندی.
اگر حس میکنید با بعضی از این لهجه ها خیلی اشنا نیستید و برایتان چالش محسوب میشود اصلا جای نگرانی ندارد.
یه توصیه خیلی خوب این هست که دنبال کانال های رادیویی لهجه و کشوری که برایتان چالش است باشید و مرتب خودتان را در معرض آن زبان قرار دهید تا سر جلسه آزمون برایتان عجیب و نا آشنا نباشد .
برای بیشتر داوطلبین آیلتس در ابتدا کمی لهجه ی بریتیش لیسنینگ های آیلتس غریب است و علتش این میتواند باشد که اکثریت سلبریتی ها، بازیگیرهای معروف سینما و کمپانی های سینمایی دنیا آمریکایی هستند پس ما بیشتر در معرض لهجه آمریکایی بوده ایم تا بریتیش.
مثلا دوستانی که با لهجه بریتیش یا استرالیایی مشکل دارند بهتر است که به شبکه های رادیویی انها و همچنین پادکست هایی که با ان لهجه ضبط شده است گوش فرا دهند.
در زیر تعدادی وبسایت مفید برای گوش دادن به شبکه های رادیویی انگلیسی زبان و آشنایی با لهجه های متنوع را معرفی میکنیم:
1- Radio-australia.org
در این وبسایت کلی کانال رادیویی با لهجه استرالیایی وجود دارد که کمک میکند با این لهجه بیشتر اشنا شوید.
2- abc.net.au/radio-australi
یک شبکه رادیویی انلاین دیگر به لهجه استرالیایی
3- Radio-canada-online.com
شبکه های رادیویی کانادایی را میتوانین در این وبسایت گوش دهید
4- Rnz.co.nz
رادیو نیوزیلندی
5- Ukradiolive.com
کانالهای رادیویی با لهجه بریتیش
6- bestielts.ir/category/podcast
وبسایت بست آیلتس که شامل هر ۲ نوع پادکستهای امریکن و بریتیش می باشد.
7- @bestielts_podcast
کانال تلگرامی بست آیلتس که شامل هر ۲ دسته پادکست های امریکن و بریتیش به همراه متن آنها میباشد.
کانال تلگرامی ما که شامل داستان های کوتاه انگلیسی به صورت سطح بندی شده و مکالمه های روزمره ی ضروری میباشد.
کانال تلگرامی ما که شامل ویدیو سخنرانی های آموزنده و علمی TED Talks می باشد.
برای آمادگی در آزمون آیلتس از چه منابعی استفاده کنیم؟
کتاب های پیشنهادی ما برای مطالعه آیلتس:
Cambridge Vocabulary for IELTS (در ۲سطح)
Cambridge Grammar for IELTS
Cambridge Mindset For IELTS (در ۴ سطح)
Cambridge Complete IELTS (در ۳ سطح)
Macmillan Improve your Skills series
Cambridge IELTS Books
1000 English Collocation in 10 Minutes a Day
Macmilan IELTS Language Practice
منابع آنلاین (وبسایت)
Ieltsessentials.com
Ieltsweekly.com
Ieltsliz.com
Ielts-simon.com
از انجایی که مطلع هستید انتخاب منابع معتبر و دقیق میتواند در موفقیت شما موثر باشد. چیزی که باید مراقب باشید زمان است! زیرا زمان خیلی سریع میگذرد و اگر در این مسیر اشتباه کنید به برنامه مطالعاتی شما لطمه بزرگی وارد میشود.
متخصصین ما در مجموعه بست آیلتس مجموعه ای از کتابها و ویدیوهای معتبر برای امادگی ازمون آیلتس را تهیه کرده اند برای جلوگیری از سردرگمی داوطلبین که به راحتی بتوان منابع معتبر را شناخته و از انها استفاده نمایید. پکیج جامع آیلتس نیز تمامی منابع معتبر آیلتس را شامل شده و با این پکیج نیازی به هیچ منبع دیگری نخواهید داشت.
دیدگاهتان را بنویسید